Польша повернула на правдивий шлях? У Орбана заявили, що він теж засуджує різанину в Бучі та вимагає розслідування

Прем’єрміністр Угорщини Віктор Орбан, відомий своєю проросійською позицією, засудив звірства над мирними українцями в Бучі. Раніше, за інформацією ЗМІ, він вимагав від президента України Володимира Зеленського доказів того, що вбивства не були постановкою. Про позицію Орбана заявив у суботу, 9 квітня його речник Берталан Хавасі, передають Патріоти України із посиланням на Telex.

За словами Хавасі, Угорщина повністю підтримує міжнародне розслідування та виявлення винних у кровопролитті в Бучі. Речник Орбана також нагадав, що раніше прем’єр Угорщини засудив війну РФ проти України.
“Громадянське населення має бути захищене в будь-яку ціну, а жорстоке поводження з ним має бути засуджено найрішучішим чином, і такі випадки має бути розслідувано. Ми хочемо незалежного та неупередженого розслідування”, – сказав Хавасі.

Раніше лідер польської партії “Права та Справедливість” Ярослав Качинський жорстко засудив позицію Орбана щодо війни Росії проти народу України. Він закликав владу Польщі переглянути стосунки з Угорщиною. Зокрема, Качинський порадив Орбану звернутися до офтальмолога, якщо той не бачить, що сталося в Бучі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.