Дyже любив мoлoдшого бpата: щo вiдoмо про пiдлітка, якого вбив п’яний співpобітник УДО Фото.

У неділю, 7 квітня, у центрі Києва п’яний водій Управління державної охорони вбив 16-річного підлітка.

Трагедія сталася у павільйоні верхньої станції фунікулера. Чоловік штовхнув хлопця, той упав, розбив головою скло та помер на сходах.


Докладніше про це читайте у матеріалі.

Порізав сонну артерію

У самому центрі столиці у павільйоні верхньої станції Київського фунікулера в неділю, 7 квітня, сталася трагедія.

Як розповіли джерела в поліції, у фунікулері під час підйому у вагоні між п’яним майстром-сержантом Управління державної охорони та неповнолітнім Максимом Матерухіним виник словесний конфлікт на тему служби в армії.

Коли всі вийшли з вагона на верхній станції, п’яний чоловік накинувся на Максима, штовхнув його на сходи вниз, сам втратив рівновагу і впав на підлітка.

В результаті Максим головою розбив вікно, уламки скла порізали йому шию та сонну артерію.

У стані афекту підліток зумів піднятися і пройти кілька щаблів, після чого впав ще до приїзду швидкої допомоги помер. П’яним нападником виявився співробітник Управління державної охорони Артем Косов, 1994 р. н.

Як розповіли очевидці, після того, як Максим, весь у крові, впав, Косов намагався надати йому допомогу. Поліція затримала його прямо на станції фунікулера.

Між братами був дуже сильний зв’язок

16-річний Максим Матерухін займався у футбольному клубі “Чайка” у Петропавлівській Борщагівці під Києвом. У своєму Instagram клуб написав, що п’яний чоловік вимагав відповісти на запитання: “Чи готовий ти віддати борг Батьківщині?” На що Максим відповів, що готовий.

Але, мабуть, п’яному правоохоронцю цього здалося замало.

Максим навчався у 10-му класі школи №36 Києва. Цей навчальний заклад закінчила і його мама Ірина. Сім’я мешкає у Голосіївському районі.

Читайте також  Народила, загорнула в пакет і викинула: повідомили моторошні подробиці розправи над немовлям

Максим має 10-річного брата Данила. Як розповіла нам знайома родина, брати були дуже близькі.

“Коли народився Данило, Максим якраз пішов до 1-го класу . У школу його проводжали батьки і зовсім маленький братик. Як він зараз переживе втрату Максима, навіть не знаю”, – розповіла OBOZ.UA знайома.

Вона каже, що родина Максима є дуже дружною. Мама постійно присвячувала дітям.

“Щоразу, коли в Києві звучить сирена, Ірина з дітьми спускається в укриття. Як могло статися таке горе! Коли стало відомо про трагедію, я не могла повірити, що це сталося з Максимом”, – продовжує знайома.

На фото із соцмереж видно, що батьки Максима та Данила багато часу приділяють дітям. Ось маленький Максим катається на роликах, ось вони з мамою їздять самокатами, а ось гуляють лісом.

На підлітка вже нападали

У 2021 році з Максимом трапилася неприємна історія . Тоді його мама написала пост у Facebook про те, що коли старший син гуляв неподалік будинку, його вдарив п’яний 50-річний чоловік. Він зламав хлопчику ніс, довелося звертатися до травмпункту.

І навіть показала фото, на якому Максим сидить із пов’язкою. Нині цю посаду вже видалено.

У школі №36, де навчався Максим, розповідати про загиблого підлітка не стали. Відомо, що хлопець давно захоплювався спортом. Раніше він був у футбольній школі “Зміна Оболонь”, про це повідомила Ірина Довженко.

“Це хороший хлопчик із нашої футбольної школи “Зміна Оболонь”, – написала Довженко.

ГБР відкрило кримінальне провадження, затриманому Артему Косову готується підозра за ч. 1 ст. 115 КК України – умисне вбивство. Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі .

Косів вже відсторонено від виконання обов’язків. В Управлінні державної охорони заявили, що надають усю необхідну допомогу правоохоронним органам та сприятимуть у проведенні розслідування.

Читайте також  Держслужбовці більше не проходитимуть щорічний медогляд – Супрун

Друзі збирають допомогу родині Максима. Якщо ви захочете допомогти, можете перерахувати гроші на карту батька загиблого підлітка 5375 4141 2720 5382 – Олександр Матерухін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.