В Раді зробили перший крок щодо мобілізації ув’язнених: визначено умови

Законопроєкт про “умовно-дострокове” звільнення ув’язнених для проходження військової служби за контрактом, який раніше зареєстрували у Верховній Раді, рекомендували до ухвалення – також назвали ув’язнених, на яких закон не буде розповсюджуватись.

Про це написав у своєму Telegram-каналі член комітету Максим Бужанський.

Він вказав на те, що комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував Раді ухвалити за основу законопроєкт №11079-1 “Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального, Кримінально-виконавчого кодексів України та інших законів України щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання для безпосередньої їх участі у обороні країни, захисті її незалежності та територіальній цілісності”.

Відповідно до цього законопроєкту, на час мобілізації та воєнного стану ув’язнених можуть випустити до проходження ними військової служби за контрактом. Проте, як зауважує Бужанський, ця можливість не поширюється на:

осіб, засуджених за скоєння злочинів проти основ національної безпеки України,
засуджених за скоєння умисного вбивства,
осіб, засуджених за зґвалтування чи сексуальне насильство,
засуджених за скоєння ДТП зі смертельними наслідками під дією алкогольного чи наркотичного сп’яніння і т.д.
“Прописана процедура згоди засуджених, згоди командирів підрозділів узяти їх, проходження ВЛК, – вказує Бужанський та додає: – Засуджені, які мобілізувалися, таким чином отримують умовно-дострокове звільнення”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.