Як Трамп хоче “закінчити війну” в Україні: “секретний план” експрезидента і реакція у США

У Трампа заперечують інформацію, яка опублікована у ЗМІ.

Американське видання Washington Post опублікувало статтю про секретний план Трампа щодо припинення війни в Україні. Нічого втішного для України – Трамп нібито хоче примусити Київ відмовитися від Криму та Донбасу в обмін на мир.

Про це йдеться у сюжеті власкора ТСН у США Ольга Кошеленко. tsn.ua

Washington Post поспілкувалася із людьми, які запевняють, що обговорювали із Трампом та його радниками проблему війни в Україні. І секретний план, описаний у статті, направду не надто вигадливий – змусити Київ відмовитися від Криму та Донбасу. Це, на думку Трампа, мало би вдовольнити Путіна.

У приватних розмовах Трамп казав, що, на його думку, і Росія, і Україна “хочуть зберегти обличчя, вони хочуть знайти вихід”, і що люди в деяких частинах України були б не проти бути частиною Росії.

За даними джерел, один із ексрадників Трампа ще минулої осені нібито озвучив план у близькому до республіканців аналітичному центрі Heritage foundation – з одного боку тиснути на Україну, що з іншого боку нібито має заспокоїти Путіна і дозволити йому ослабити залежність від Китаю. Але цей самий колишній радник в особистій розмові з Washington Pos сказав, що не розмовляв із Трампом вже близько 2 років.

А от хто розмовляє із експрезидентом часто – це його колишній критик, а тепер союзник сенатор Ліндсі Грем. Як він сам сказав в інтервʼю витрачає 100% свого часу на розмови із Трампом про Україну і переконує його, що Путін не має перемогти, а найкраще його стримуватиме вступ України до НАТО та ЄС.

Речниця кампанії Трампа опублікований Washington Pos план заперечила, зазначивши що такі припущення базуються на необізнаних джерелах.

Читайте також  У польському Вроцлаві двоє невідомих побили українця

Сам Трамп не раз публічно вихвалявся, що зупинить війну за 24 години, тет-а-тет переговоривши із Зеленським і Путіним і сказавши їм щось таке, чого не може озвучити публічно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.