Оpбан пpивітав путіна з “пеpемогою на вибоpах” та відповів, на чиєму боці Угоpщина

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа з привітаннями Владіміру путіну з нагоди його чергової “перемоги” на президентських “виборах” у росії.

Після оголошення так званих офіційних “результатів виборів” у росії Орбан вирішив надіслати лист, у якому привітав путіна з “переобранням” на посаду президента росії.

У листі Віктор Орбан пояснив: він

 

радий, що співпраця між Угорщиною та росією ґрунтується на взаємній повазі.

Як пояснив зміст вітального листа речник Орбана Берталан Хаваші, політик запевнив путіна, що Угорщина готова розширювати співпрацю з Росією в галузях, не обмежених міжнародним правом.

Угорщина на боці миру; ми переконані, що продовження діалогу є фундаментальною умовою для якнайшвидшого встановлення миру,
– йдеться в листі Орбана.

За словами угорського прем’єра, ця співпраця дозволяє обговорювати важливі питання навіть у нинішній, “дуже складній геополітичній ситуації”.

Не Орбаном єдиним: хто ще привітав Путіна

Лідери Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану та Узбекистану привітали Владіміра Путіна з “успішним переобранням” на посаду президента росії. Це сталося після оголошення результатів президентських “виборів” на росії.

Не оминув стороною привітання Путіна його посіпака та самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенко. Також привітав російського президентка й очільник Китаю Сі Цзиньпін і диктатор КНДР Кім Чен Ин.

До “привітань” Путіна долучився й лідер Нікарагуа Даніель Ортега. Він назвав російського президента “дорогим товаришем, братом і переобраним президентом”, а також додав, що розцінює його перемогу на виборах “як внесок у необхідну стабільність для людства”.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що Україна уважно стежить за тими державами, які привітали Путіна із “перемогою” на виборах. Він також зауважив, що в української влади є розуміння, хто з країн якими інтересами під час привітання Путіна.

Читайте також  У Москві на вакцинацію прийшов "іншопланетянин": ВІДЕО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.