Протестувальники не пропускають пасажирський транспорт: що відбувається на кордоні з Польщею

Протести поляків на кордоні з Україною проти експорту нашого зерна спалахнули з новою силою після того, як ситуацію з тривалими протестами восени 2023 року вдалося врегулювати. Однак уже 9 лютого акції почалися знову.

Польські протестувальники заявляють, що знову почали блокувати кордон через політику Євросоюзу щодо українського зерна. Мовиться про те, що на польських аграріїв уже діють вимоги ЄС, а на Україну ще ні, проте транзит дозволений, тому українське зерно дешевше від польського і створює непомірну конкуренцію на ринку.24tv.ua

Що відбувається на кордоні

Причини блокування кордону у лютому 2024 року ті ж самі, які оголошували й при блокуванні восени 2023. Єврокомісія ще на рік продовжила повне відкриття ринку ЄС для української продукції. На перший погляд, реакція Польщі виглядає логічною, однак не все так просто.

Блокування кордону не тільки не дає можливість перевозити зерно, а й створює на контрольно-пропускних пунктах кілометрові черги, які майже не рухаються. Це суттєво сповільнює постачання Україні критично важливих речей та погіршує відносини між нашою державою та країною, яка від початку повномасштабного вторгнення була одним із найсильніших союзників, – Польщею.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.