Двоє прикарпатських спортсменок розповіли, як брали “срібло” на чемпіонатах Європи

Сьогодні, 10 квітня, в Івано-Франківську відбулась зустріч зі срібною призеркою чемпіонату Європи з вільної боротьби серед молоді Ілоною Семків та срібною призеркою чемпіонату Європи з важкої атлетики Веронікою Івасюк, 22-літньою уродженкою Коломиї. Минулого тижня дівчата завоювали свої нагороди.

“Маємо двох представниць прекрасної половини людства – і вони обидві срібні призерки чемпіонатів Європи. Будемо сподіватись, що вони через чотири роки привезуть нам ще й олімпійські медалі”, – висловився очільник управління молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Орест Оклієвич, після чого вручив дівчатам квіти.

Ілона Семків розповіла, що основним у підготовці до змагань були виснажливі тренування і правильне харчування. Її тренер Максим Кравченко сказав, що був момент неоднозначного суддівства в бою з росіянкою, після чого рішення суддів на користь українки було скасовано і перемогу віддали росіянці.

“Бували травми, хворіла, було важко. Перша сутичка завжди найважча. Але потім “розборолася”, і стало легше. До першого місця не вистачило буквально трішки – мабуть, варто було “ставити” сутичку розумніше. Сподіваюсь, що в майбутньому поїду на дорослий чемпіонат Європи”, – пояснила спортсменка.

Голова федерації вільної боротьби Едуард Трощук відзначив закономірність успіху Ілони, сказавши, що вона здобула “срібло з золотим відтінком”.

“В сумі набрала 206 кілограмів. На що була готова, те й підняла – втім, можливо, могла і трішки більше. Це моя найкраща сума. Думаю, в майбутньому буду змагатись і за перше місце, готуватимусь на чемпіонати України і світу”, – поділилась думками важкоатлетка Вероніка Івасюк.

Її тренер Микола Чабан зазначив, що вірив в успіх своєї підопічної, і до золота трішки не вистачило підходів, а все ще попереду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.