Вже з 1 квітня: на українців чекають нові тарифи на газ – ціни вже озвучені

Тарифи на газ збережуть до кінця опалювального сезону
Багато українців переймаються тарифами на комунальні послуги, які тягнуть значну частину грошей із сімейних бюджетів. Але незважаючи на підвищення вартості електроенергії минулого літа, тариф на природний газ для населення поки що не змінюватиметься. Про це пише OBOZ.UA.

Поки в Україні ще триває опалювальний сезон, багатьох турбує питання, чи підвищуватимуться ціни на блакитне паливо. Але з огляду на встановлені на поточний опалювальний період тарифи вартість газу залишиться на колишньому рівні найближчим часом. Так, з 1 квітня 2024 року українці платитимуть газконторам у середньому 8 гривень за кубічний метр газу.

Теоретично тарифи на природний газ повинні переглядатися після закінчення опалювального періоду. Тобто до 1 травня включно тариф на газ для простих українців залишиться тим самим. Крім того, обсяги видобутку газу в нашій країні практично повністю задовольнили потреби у постачанні палива до українських домогосподарств цього року.

Українці можуть одержати знижку на оплату природного газу. Тариф для абонентів, які отримали знижку, становитиме 7,96 гривні за кубічний метр газу, а розмір пільги – 1%. Ця ціна буде доступна тим абонентам газових господарств, які сплатять спожитий газ до 15 числа, скориставшись онлайн-сервісом. Таким чином ті українці, які таки встигли внести гроші за газ до 15 березня, отримають знижку.

Наразі, за даними від 12 постачальників блакитного палива до українських домогосподарств, середня ціна на газ коливається в межах 8 гривень. Максимальний тариф на газ діє для клієнтів ТОВ “Рітейл сервіс” ТМ “Світлогаз”, що становить 9,99 гривень за кубічний метр. Водночас найдешевше коштує газ для абонентів ТОВ “Еру людям”, яке пропонує своїм клієнтам платити по 7,7 гривень за кубічний метр природного газу.

Читайте також  “Ми не можемо”: Зеленський зробив тривожну заяву щодо пенсій в Україні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.