Мороз до мінус 6 та дощі: Україну накриває потужна негода

Прогноз погоди в Україні на понеділок, 11 березня
Синоптики описали, з якої погоди в Україні розпочнеться новий робочий тиждень. На Facebook-сторінці Укргідрометцентру опубліковано прогноз погоди на 11 березня.

Українцям варто очікувати похмурої з проясненнями погоди. У ніч на 11 березня опади мають пройти на Закарпатті та Прикарпатті. Вдень у західних місцями також у Вінницькій та Одеській областях може пройти дощ. На решті території країни має бути сухо.

Вітер у цей день буде південно-східним напрямком зі швидкістю 7-12 м/с. У західних областях України можливі пориви вітру 15-20 м/с.

Тому жителям зазначених регіонів варто взяти з собою парасольку, а також бути обережними на вулиці біля рекламних щитів та старих дерев.

Температура залежно від регіону України відрізнятиметься. У південно-західній частині країни вночі очікується від 0 до +5, протягом дня повітря прогріється від +5 до +10. При цьому на Закарпатті буде до +14.

На решті території України вночі -1…-6, на північному сході взагалі варто очікувати до -9. Протягом дня повітря прогріється від +3 до +8.

У Києві у понеділок, 11 березня без опадів, похмуро із проясненнями. Вітер південно-східний, швидкість 7-12 м/с. На Київщині вночі -1…-6, вдень +3…+8. У Києві вночі від -2 до -4, вдень повітря прогріється від +4 до +6.

 

Також синоптики попереджають громадян, що на високогір’ї Івано-Франківської області 11 березня оголошено значну сніголавинну небезпеку, присвоєно третій рівень небезпеки. Те саме стосується і високогір’я Закарпатської області.

Туристам радять утриматися від походу в гори, оскільки це може бути небезпечним за таких погодних умов. При низьких додаткових навантаженнях можливе сходження природних середніх та великих лавин.

Читайте також  "Жахливий снігопад накриє ці області України, люта гроза суне в цей регіон": синоптики про погоду

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.