Студенти та люди з I, II, III групами: Арахамія зробив термінову заяву

У Раді зробили заяву про мобілізацію студентів та осіб з інвалідністю.

У Комітеті з нацбезпеки продовжується робота над законопроєктом про внесення змін до процесу мобілізації. Наразі чиновники розглядають подані правки. Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі поділився, що вирішено за студентами та особами з інвалідністю.

Зокрема, у законопроєкті про мобілізацію, який готують до другого читання, буде врегульовано питання щодо відстрочки для осіб з I, II та III групи інвалідності.

У чинному законодавстві передбачено, що за особою з інвалідністю догляд може здійснювати одна особа, яку вибере така людина.

Арахамія додав, що йдеться не про “постійний догляд”, а про просто догляд за такою особою. Депутат поділився, що цього тижня розпочнеться розгляд правок і це виправлення він пообіцяв, що відстоюватимуть.

Те саме стосується й аспірантів. Як і було обіцяно, незалежно від форми навчання буде врегульовано питання надання їм відстрочки від мобілізації.

Наразі відстрочку з догляду за особою з інвалідністю чоловіки призовного віку можуть отримати, якщо це його батьки, батьки дружини, дідусь чи бабуся, які згідно з медичним висновком потребують постійного догляду.

Але в першому читанні було зазначено, що відстрочку матимуть чоловіки, які доглядають лише своїх батьків або дружину і те, якщо більше немає інших родичів.

Також вказувалося, що відстрочку дадуть лише, якщо у такої особи І та II групи інвалідності, III група у списку не вказувалася.

За даними, з початку повномасштабного російського військового вторгнення збільшилася як кількість чоловіків з інвалідністю, так і тих, хто доглядає родича з інвалідністю. Це може бути спосіб ухилення від мобілізації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.