Верховна Рада внесла зміни до закону про мобілізацію щодо інвалідів

Напередодні український парламент розглянув законопроєкт за номером 10449. Їм передбачено внесення змін до процесу мобілізації.

Верховна Рада внесла зміни до закону про мобілізацію щодо інвалідів – today.ua
Зокрема, дана версія документа містить зміни щодо осіб з обмеженими фізичними можливостями. Нагадаємо, попередня версія законопроєкту про мобілізацію містила норму, яка дозволяла призивати на військову службу інвалідів ІІІ групи.

При цьому громадяни з інвалідністю І та ІІ групи від мобілізації були вільні.

У проголосованій 7 лютого версії законопроєкту йдеться про те, що призову не підлягають громадяни з інвалідністю, без уточнення ступеня її тяжкості. Це означає, що депутати переглянули своє попереднє рішення й інваліди ІІІ групи знову вільні від мобілізації.

Громадяни, які визнані військово-лікарською комісією непридатними для військової служби терміном від пів року до року, можуть вступити до лав ЗСУ на контрактній основі.

Депутат Верховної Ради Вадим Івченко також розповів, що із законопроєкту про мобілізацію на військову службу виключено блокування банківських рахунків ухилянтів та заборону керувати транспортним засобом. Дані положення попередньої ітерації закону багато хто з експертів визнав такими, що суперечать Конституції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.