Тепер спускатимуться на парашутах і роздаватимуть повістки через димарі: подробиці побиття сокирами військкомів

Односельці нападників кажуть, що ті є роботягами, але вчинили не по-людськи.

Стали відомі подробиці гучного випадку в Чернівецькій області, де чоловіки на коні та автомобілі атакували з сокирами працівників ТЦК і розтрощили їхній автомобіль на очах у поліцейського.

Відео з місця події було опубліковане в соцмережах, де на нього відреагували десятки тисяч українців, коментуючи його достатньо по-різному.

Як можна побачити на відеозапису, люди у військовій формі стоять на дорозі та спілкуються з чоловіком, який своєю чергою сидить на коні та тримає в руці сокиру. В цей момент до них швидко під’їхав автомобіль, військові намагаються відскочити, але автомобіль їде на них. Автівка зачепила одного з них, водій розвернувся, вийшов з машини, вдарив обухом сокири військового в область плеча. В цей момент вершник також нахиляється з сокирою над іншим військовим, після чого ці двоє підходять до автівки військових і завдають по ній ударів. Після цього обоє чоловіків залишають місце події.

Після того, як відео з’явилось в соцмережах, на подію відреагувала поліція області. Правоохоронці сьогодні зранку заявили, що затримали двох чоловіків.

“Двоє жителів Вижницького району приїхали до контрольно-пропускного пункту, спровокували конфлікт, завдали тілесних ушкоджень працівникові територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також пошкодили транспортний засіб. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження”, – повідомив відділ комунікації поліції в Чернівецькій області.

Праввоохоронці також розповіли таке: “Подія трапилася 7 березня в селі Плоска Вижницького району біля КПП “Горлеча”. Водій автомобіля “ВАЗ-2121″ здійснив наїзд на 41-річного працівника ТЦК та СП. У подальшому, виконавши маневр розвороту, чоловік зупинився та вдарив його обухом у передпліччя”.

За даними поліції, далі події розгорталися так: “Інший зловмисник також завдав удару обухом сокири в плече військовослужбовця. Працівник ТЦК та СП отримав тілесні ушкодження, ступінь тяжкості яких буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи. Крім того, чоловіки пошкодили лобове скло та бокові вікна транспортного засобу працівників територіального центру комплектування і втекли”.

Читайте також  Франківці вирішили боротися з палінням в громадських місцях

Поліція почала розшук вершника та водія, після чого встановила їх. Ними виявилися 28-річний і 43-річний місцеві жителі. Їх було затримано, поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею “Хуліганство”.

В коментарі для ТСН.ua речниця поліції Буковини Кароліна Маришева не виключила, що подія може бути перекваліфікована зі статті “Хуліганство” на іншу.

За її словами, вершник і водій приїхали на місце події самі.

“Станом на зараз відомо, що вони самі приїхали, їх ніхто не зупиняв. Це не було і перевіркою документів у них. Під час досудового розслідування будуть остаточно встановлені всі обставини та мотиви”, – повідомила нам Кароліна Маришева.

Військкоми повернулися з бойових частин
Своєю чергою речниця Чернівецького обласного ТЦК Тетяна Гайдащук у коментарі для ТСН.ua повідомила, що інцидент стався під час того, як військовослужбовці ТЦК та СП проводили перевірку військово-облікових документів.

“Цим випадком займаються правоохоронні органи. Військові, які здійснювали заходи оповіщення, є обмежено придатними до служби і переведені до ТЦК з бойових частин”, – розповіла Тетяна Гайдащук.

Що кажуть у селі, де мешкають ці чоловіки
Більше подробиць нам розповів Валерій Полянчук – голова Селятинської територіальної громади, на території якої стався цей інцидент.

“Це прості звичайні люди з села, роботяги. Але я не знаю, чи він був тверезий, чи п’яний”, – каже Валерій Полянчук, розповідаючи про чоловіків, які з сокирами атакували працівників ТЦК.

Він додає: “Але його (порушника – Ред.) дії неадекватні, не по закону, не по Божому, це антиукраїнське, ми всі це розуміємо. Всі засуджуємо. Наскільки відомо, вони є братами. У чоловіка, який вийшов з автівки, син зник безвісти і таким вважається давненько. Дитина пропала. Батько цих чоловіків (які на відео порушували порядок – Ред.) від 2014 року воює добровольцем. Можливо, цих людей теж треба зрозуміти. Думаю, слідство розбереться правильно. Працівники ТЦК поводилися адекватно. Їхні хлопці, здається, прийшли з війни…”.

Читайте також  Мобілізація студентів: одних призвуть до ЗСУ, а іншим дадуть відстрочку та дозволять виїхати за кордон

Своєю чергою дописувачі, які прокоментували відео в соцмережі, розділилися на три табори. Перші відверто підтримували атаку чоловіків на представників ТЦК, другі пропонували вершнику та водію їхати бити путінську армію, треті назвали нападників злочинцями.

Водночас деякі з дописувачів припустили, що вершника треба відправити “до кавалерії”, інші пошуткували, що тепер працівники ТЦК роздаватимуть повістки в цьому селі “через димарі”. Ще одна з дописувачок назвала одного з нападників “вершником без голови”, маючи на увазі те, що він не замислювався щодо наслідків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.