В Україну пре несамовита погода, прогноз спричинив тривогу навіть у синоптиків: де буде мороз у -23 градуси і снігопад

В Україну суне відчутне похолодання. Про це попереджають експерти. За історію спостережень в Україні фіксували аж -31 градус морозу. Синоптики пояснили, до чого готуватися тепер.

Як інформують “УН”, у четвер, 7 березня, в Україні очікується від 5° морозу вночі до 8° тепла вдень, у західних областях пройде дощ та мокрий сніг. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

“Хмарно з проясненнями. На Закарпатті та Прикарпатті вночі помірний, вдень місцями невеликий дощ та мокрий сніг, на решті території без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с”, – йдеться у повідомленні.

Температура вночі 0-5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла;

на Закарпатті та півдні країни вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 3-8° тепла.

В Карпатах вночі помірний, вдень невеликий сніг; температура протягом доби 1-6° морозу.

Натомість лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень. Тенденція стабільного тепла, ймовірно, збережеться й у березні. Певна перебудова атмосферних процесів відбудеться у другій декаді березня. Ймовірність опадів збільшиться, вони проходитимуть переважно у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом.

Температура повітря залишиться високою, помітно потеплішають ночі внаслідок щільнішої хмарності. Після 18-20 березня інтенсивність та повторюваність опадів у вигляді дощів ще більше зросте, особливо у західних північних та центральних областях нашої країни.

Як інформує “biz.today.ua”, відповідно до прогнозу, прохолодна погода протримається до кінця першої половини березня. Тобто, істотне потепління почнеться десь із 16 березня.

“Проте невелика кількість опадів, прояснення, незначна хмарність дозволять сонцю навіть серед цього найближчого холодного періоду підвищувати температуру повітря до комфортних значень”, – у свою сергу дала надію синоптикиня Наталка Діденко.

Незважаючи на похолодання, упродовж цього періоду вдень морозів не передбачається. Температура опускатиметься нижче нуля переважно лише в нічну пору. Отже ночі будуть прохолодними: від -3 до – 6 градусів. А на північному сході України подекуди вночі холод може сягнути і -9…-11 градусів. Вдень буде переважно від 0 до +5. Проте, коли визиратиме сонце, то ртутний стовпчик відразу підстрибуватиме до +3…+7.

Читайте також  Степанов сказав, коли Україні на добу загрожує до 20 тисяч хворих на COVID-19

“Отже, поки що: шапки, теплі куртки, зимові черевики – у цьому всьому не перегрієтеся. Бережіть тепло, бережіть себе, крутіть дулі вірусам, подоїдайте нарешті минулорічне варення або візьміть на роботу (там все піде), зробіть ще раз той вінегрет з рештками огірків, погортайте знижки на зимовий одяг, купіть електроковдру – бо як вимкнуть раніше опалення, дуже знадобиться, не бійтеся прийдешнього похолодання. Все одно ми точно знаємо, що буде тепло. З 16-17 березня, через одні вихідні)) Весна ж!”, – оптимістично налаштувала співвітчизників Наталка Діденко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.