Батьки, це реальний шанс: діти задарма можуть поїхати вчитися за кордон — у МОН розповіли, як

Українські діти зможуть безоплатно навчатись за кордоном
Вже незабаром випускники шкіл складатимуть НМТ-2024, від результатів яких залежить вступ до вищого навчального закладу. У соцмережі Х Міносвіти розповіло про можливість навчатися за кордоном.

Нова програма підтримки від Фонду Президента України дає можливість українцям навчатися у світових університетах та відкриває доступ до міжнародної наукової спільноти.

Молоді науковці та майбутні магістри зможуть отримати фінансову підтримку для проведення міжнародних досліджень або здобути ступінь магістра в іноземних вищих навчальних закладах.

Більше деталей можна дізнатися, попередньо зареєструвавшись, перейшовши за цим посиланням. Це сайт, де буде вся інформація про нові можливості навчання за кордоном

Вказується, що команда експертів братиме участь в оцінці грантових заявок на участь у програмах Фонду Президента України.

Повідомляється, що після проходження успішної реєстрації про старт програми прийде персональне сповіщення.

До речі, в Україні майбутнім студентам хочуть надавати більше грантів, що також буде стимулом для здобуття вищої освіти в країні.

Парламентський комітет з питань молоді та спорту підтримав законопроєкт щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової допомоги її отримувачам.

Зокрема пропонується розширити джерела способів фінансування отримувачів вищої освіти. Але при цьому члени Комітету стурбовані щодо пропозиції про відмову від визначення на рівні закону обсягу державного замовлення.

У Комітеті побоюються, що це може спричинити скорочення кількості отримувачів вищої освіти внаслідок державного замовлення.

Читайте також  У прикарпатському селі донька вигнала своїх стареньких батьків доживати віку у стайні: фото та відео

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.