Кешбек для всіх: українцям хочуть повертати частину грошей від покупок у магазині

Вже цього року в Україні має запрацювати нова державна програма економічного стимулювання під назвою “Купляй українців”.

Українські громадяни матимуть змогу отримувати частину витрачених коштів у вигляді кешбеку за придбання товарів вітчизняного виробництва. Про старт такої ініціативи 26 лютого повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що в умовах війни український уряд має максимально сприяти збереженню та нарощуванню роботи вітчизняних підприємств та виробників.

Саме тому він доручив Кабінету Міністрів розробити низку практичних кроків для цього. Прем’єр-міністр Денис Шмігаль повідомив, що профільне розпорядження щодо популяризації товарів українського виробництва та бренду “Зроблено в Україні” вже ухвалено Кабміном. За його словами, очікуваний сукупний ефект зростання споживчого попиту на вітчизняні товари складе 0,14% ВВП країни. Крім того, стимулююча програма дозволить створити понад 22 тисячі нових робочих місць і принесе додаткові надходження до бюджету в сумі понад 4 мільярди гривень.

“У країнах ЄС власний виробник завжди на першому місці. 68% жителів Німеччини, Франції, Італії купують товари саме у своїх підприємців і цим постійно підживлюють національну економіку”, – заявив прем’єр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.