Поліція отримуватиме відсотки від штрафів за порушення дорожніх правил

У Польщі поліція отримуватиме відсотки від штрафів за порушення дорожніх правил

Кожен 5 злотий йтиме на спеціальний рахунок, пише svitua.com.ua.

shtrafy

В Польщі кожен п’ятий злотий, отриманий у вигляді штрафу за порушення ПДР, надходитиме на банківський рахунок поліції. Такі революційні зміни до законодавства про автодорожній транспорт Польщі планує внести польське Міністерство внутрішніх справ та адміністрації, повідомляє vsetutpl.com.

Отримані таким чином кошти потраплятимуть у спеціальний фонд, з якого поліціянти купуватимуть автомобілі, пальне та обладнання, а також ремонтуватимуть будинки і оплачуватимуть собі винагороди. Якщо брати до уваги дані про те, як часто водії в Польщі порушують правила дорожнього руху, а також який розмір штрафів оплачують, то можна говорити про кількадесят мільйонів злотих на рік.

Відповідно до чинного законодавства Польщі, повна сума штрафу за перевищення швидкості чи проїзду на червоне світло світлофора потрапляє до Державного дорожнього фонду. Інші штрафи за порушення ПДР в Польщі надходять до державного бюджету.

На думку опозиції, уряд пропонує запровадити небезпечний механізм. Адже тоді поліція буде зацікавлена виписувати якнайбільше штрафів, аби отримувати до власного бюджету більше грошей. В МВС Польщі поки що ніяк не прокоментували свою ідею.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.