Яку зарплату отримуватимуть вчителі у 2024 році — пояснює міністр освіти

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий в інтерв’ю NV розповів, яку зарплату українські вчителі отримуватимуть у 2024 році.

«На жаль, ми не маємо достатньо зараз коштів на те, щоб підвищити вчителям зарплату відповідним чином, але в рамках загального підвищення мінімальної зарплати ми маємо два підвищення. Перше в січні, а друге в квітні. Після цього заробітна платня вчителя буде в межах від 10 до 15 тис. грн, в залежності від категорії надбавок та іншого», — заявив Лісовий в інтерв’ю NV.

Міністр визнав, що цього недостатньо, зазначивши, що міносвіти намагається зрозуміти, як зробити зрозумілою та прозорою систему нарахування зарплати вчителям.

«Ми хочемо зробити ставку вчителя більш масивною в загальному тілі заробітної плати. При цьому, щоб було кілька надбавок зрозумілих, тому що сьогодні для вчителів існує близько 60 надбавок, і сам вчитель часто не розуміє, як формується його зарплата. Ми плануємо ці зміни, але з іншого боку ми прив’язуємо розмір заробітної плати до кваліфікації вчителя. Ми також виходимо з такого підходу, що ми повинні оцінювати всі робочі години вчителя, а не тільки так звані горлові години. Ми повинні оцінити і всі ті години, які вчитель мусить перебувати в школі і оплатити їх, ми плануємо нараховувати в майбутньому зарплатню вчителя, враховуючи його цифрові навички, володіння мовами», — пояснив Лісовий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.