Стоcується водіїв позaшляховиків: Рада гoтує низку забоpон

Водіям позашляховиків хочуть заборонити їзду у певних місцях.

У Кабміні підтримали законопроєкт, яким забороняється власникам позашляховиків їздити певною місцевістю.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Мінекології.

У повідомленні наголошується, що уряд України розв’язав питання регулювання руху автомобілів на природно-заповідних територіях.

До цього часу в законодавстві України були прогалини, що дають змогу любителям кататися на джипах територією природно-заповідного фонду.

Не можна їздити на позашляховиках лише у зонах суворої заборони. Наприклад, у зонах стаціонарної рекреації їзду на джипах дозволено.

Це призводить до того, що чимало любителів їзди на джипах їздять такими місцями, на що скаржаться свідомі громадяни, а також такі факти показують у пресі.

Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець зазначив, що документом запроваджуються суворіші заборони, а також збільшується відповідальність за їх порушення.

Згідно з новими правилами, дозволяється їздити на позашляховиках тільки дорогами загального користування, у містах та на приватних територіях.

Стрілець навів приклад Ісландії, де в заповідних зонах заборонено їздити на позашляховиках, оскільки такі транспортні засоби завдають шкоди ґрунтовій поверхні та рослинності. Кожному, кого затримають за кермом позашляховика в такому місці, загрожує штраф до $4500.

У Чехії, за словами міністра, “джипінг” дозволено лише на військових полігонах, а в США слід стати в чергу, щоб отримати дозвіл на поїздку певними шляхами.

Стрілець зазначив, що тепер Верховна Рада має розглянути цей законопроєкт та підтримати його. Тоді ці заходи набудуть чинності. Він висловив сподівання, що урядовці проголосують за законопроєкт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.