Байден, Я ПОПЕРЕДИВ ОСОБИСТО! Зеленський не в собі: екстрене рішення. Українці заціпеніли!

Україна певно буде змушена піти на радикальні кроки заради того, щоб добитися підтримки від США. Про це свідчить наша політика за останні декілька місяців, адже і Зеленський був у США і домовлявся з Білим Домом, і триває дипломатична робота, тому нам потрібно скооперуватися задля спільної перемоги, бо саме це також посягає в інтересах Штатів, з якими Росія поривається вийти на конфлікт.

Журналістка одного телеканалу запитала у Петра Черника, як довго Збройні сили України зможуть утримувати позиції без військової допомоги від союзників.

 

Відповідаючи на це, військовий експерт визначив конкретні терміни, повідомивши, що власних ресурсів нам вистачить на три або, у найкращому випадку, чотири місяці. Офіцер ЗСУ висловив свою думку щодо наших шансів отримати військову допомогу від США.

«На мій погляд, у нас ще є в запасі декілька місяців, від трьох до чотирьох місяців. У нас ще є такий запас потужності. Я все ж таки відчуваю глибокий оптимізм, що після майстерно проведеної та якісної психологічної операції, організованої Байденом в Конгресі (давайте бути об’єктивними), це був політичний маневр і дуже правильний, деякі серця трезвих республіканців мають розтанути, і ця велика допомога все ж таки до нас прийде.», — висловив свою думку Черник

Потім Черник додав про важливість допомоги від США

«Допомога від США для нас дуже важлива, але на даний момент я б не сказав, що це абсолютно критично. Не слід забувати, що ще є резерв у розмірі 300 мільйонів доларів, за який вже проголосував Конгрес США обома палатами в загальному військовому бюджеті армії США. 300 мільйонів доларів — це досить багато. Якщо уважно проаналізувати минулорічні пакети допомоги, то на місяць нам не виділяли більше, ніж 150-200 мільйонів.», — констатував військовий експерт.

Читайте також  Або переговори, або ядерний удар: Медведєв назвав варіанти закінчення війни

Нагадаємо вам, що у понеділок, 12 лютого, Сенат США попередньо проголосував за $95 млрд міжнародної допомоги, яка включає фінансову підтримку України та Ізраїлю. Попри відкриті заклики потенційного кандидата у президенти США Дональда Трампа не схвалювати цей пакет міжнародної підтримки та неприхований тиск на однопартійців, 17 республіканських сенаторів ризикнули приєднатися до майже всіх демократів і підтримали законопроєкт.

Остаточне голосування в Сенаті за пропозицію надати Україні $60 млрд, Ізраїлю – $14 млрд, а на гуманітарну допомогу в зонах конфліктів спрямувати майже $10 млрд мало відбутися не пізніше середи, 14 лютого, зазначає The New York Times. І це сталося.

Незважаючи на те, що сенатори-республіканці обіцяли зробити все, щоб відтягнути ухвалення цього вкрай важливого для України рішення, їх план провалився. З трансляції засідання Сенату стало відомо, що законопроєкт було схвалено.

«Після всіх процедурних голосувань і понад шести годин виступів, які тривали всю ніч, Сенат у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт HR 815 про міжнародну допомогу США. «За» – 70, «проти» – 29», – написала у Facebook пані посол України в США Оксана Маркарова.

Після отримання зеленого світла в Сенаті законопроєкт повинен пройти голосування у Палаті представників, де республіканці мають більшість. Проте спікер Палати, республіканець Майк Джонсон, натякнув, що не має наміру ставити на голосування це питання.

«Республіканці Палати від самого початку дали зрозуміти, що будь-які так звані допоміжні закони з питань національної безпеки повинні враховувати, що національна безпека починається на власному кордоні США, – наводить заяву Джонсона NYT. – Якщо ми не отримаємо жодних пропозицій про зміцнення безпеки кордонів від Сенату, Палата не відступить від власної позиції у цьому важливому питанні».

Читайте також  "Путін отримає ще більше НАТО": Байден підписав протоколи про приєднання до Альянсу Швеції та Фінляндії

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.