Єврокомісія підписала перший контракт на закупівлю вакцини від COVID-19

У четвер, 27 серпня, вступив в силу перший договір, офіційно укладений Європейською комісією від імені держав-членів ЄС і фармацевтичною компанією AstraZeneca, на поставку вакцини від COVID-19.

Країни ЄС отримають 400 млн доз вакцини від коронавірусу

Про це повідомило Reuters. Єврокомісія внесла аванс в розмірі 336 млн євро британському виробникові ліків, щоб отримати не менше 300 млн доз потенційної вакцини від COVID-19.

Угода покриває витрати на розробку, ризики та інші витрати, які несе виробник вакцини. ЄС також отримав можливість закупити додаткових 100 млн доз препарату, що розробляється AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом.

В ЄС 27 країн зможуть купити препарат на більш пізньому етапі, якщо вакцина виявиться успішною.

Загальна ціна, яку вони заплатять за придбання доз, не розголошується, але відповідно до попередньої угоди, укладеною в червні з AstraZeneca з Німеччиною, Францією, Італією і Нідерландами, AstraZeneca погодилася продати 300 мільйонів доз за 750 мільйони євро.

“На даному етапі ми не можемо вказати конкретну ціну за дозу. Однак значна частина загальних витрат фінансується за рахунок внесків із загального фінансування ESI на вакцини”, – сказав представник комісії.

Крім того, AstraZeneca вже погодила поставку 300 мільйонів щеплень тієї ж вакцини в США за 1,2 мільярди доларів і до 30 мільйонів доз до Великобританії за 65,5 мільйона фунтів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca початку фінальні клінічні випробування препарату для профілактики і лікування коронавірусу COVID-19.

Уряд США замовив 300 мільйонів доз потенційної вакцини від COVID-19, яку розробляє компанія AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом.

Україна планує подати заявку на отримання вакцини від нового типу коронавірусу, яку, після проведення відповідних клінічних випробувань, буде поставляти британська компанія AstraZeneca.

Читайте також  Великоднє диво: упродовж минулої доби на Франківщині не було зафіксовано жодної смерті від COVID-19

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.