Тепер чоловіки заплатять щонайменше 3468 грн: вже з 15 лютого запрацює суворе покарання

Чоловіків попередили про нові штрафи з 15 лютого.

Вже з четверга, 15 лютого, на всій території України вводиться важлива заборона. Стосується він усіх громадян, але переважно порушити можуть це правило чоловіка. Деталі опубліковано на сайті darg.gov.ua.

З 15 лютого 2024 року згідно з Правилами аматорського рибальства на всіх рибогосподарських водних об’єктах забороняється до 31 березня 2024 року вилов щуки.

У зазначений термін у щуки відбувається період нересту. Щука є бажаним уловом для всіх рибалок-любителів. Але в зазначені терміни цей вид риби заборонено виловлювати, оскільки без цього не буде успішного відновлення популяції цього виду риб.

Також у цей період настають умови, пов’язані з фізіологічними особливостями цього виду риби. У щук при температурі води 3-5 градусів починається нерестова активність.

Наголошується, що така особливість є тільки у такого виду риб у наших водоймах. Тому заборона вводиться не тільки на період, коли щука відкладає ікру, а й на період переднестрової активності.

Рибалок закликають, що якщо під час риболовлі на гачок потрапила саме щука, слід її відпустити назад у водойму. Тим, хто цього не зробить, у Державному агентстві рибного господарства нагадали, що передбачено і штраф.

За вилов щуки в період нересту рибалку можуть покарати штрафом — за одну особу цього виду риби доведеться заплатити 3468 грн.

Також рибалкам нагадали про заборону виловлювати рибу на зимувальних ямах, ця заборона діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони у 2024 році.

До речі, на сайті Ради зареєстровано законопроєкт №10433, яким пропонується змінити Кодекси про адміністративні та кримінальні правопорушення та посилити відповідальність за незаконний лов риби.

Якщо парламент підтримає документ, тоді максимальний штраф випишуть за грубі порушення, вчинені повторно, – 12 750 грн. Мінімальне покарання теж зросте – із нинішніх 170 до 680 грн.

Читайте також  Нові зміни у законі. Вже з 1 грудня деяким групам чоловіків заборонять виїзд за кордон

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.