Мобілізація за новим законом: що “світить” всім чоловікам за кордоном

У разі ухвалення Верховною Радою України урядового законопроекту №10449 про посилення мобілізації 2024, українські чоловіки призовного віку (18-60 років), які знаходяться за кордоном, зіткнуться з певними нюансами.

Про це розповіла київська адвокатка Кристина Очкур.

У своєму відео Кристина зазначає: “Новий законопроект про мобілізацію номер №10449, який нещодавно зареєстрували у Верховній Раді, передбачає дуже неприємну зміну для тих чоловіків, які перебувають за кордоном…”

У проекті закону йдеться, що чоловіки призовного віку можуть отримувати консульські послуги за кордоном лише у разі, якщо матимуть військово-облікові документи. Це також стосуватиметься переоформлення закордонного паспорта після закінчення його терміну дії.

При цьому вона зазначає, що у проекті не вказано про який період перетину кордону йдеться. Тобто це стосуватиметься як тих чоловіків, які виїхали після повномасштабного вторгнення, так і тих, хто виїхав до.”

Адвокатка вказала, що це вже другий законопроект, який внесли у парламент цієї зими, де прописано зміни мобілізаційних заходів. Тож скоріш за все, цей текст буде погоджено”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.