І знову після відвідування стоматолога пoмeр 14-річний хлопчик

Дитина повернулася від стоматолога, згодом його стан погіршився, тому його госпіталізували до лікарні.

У Кривому Розі помер 14-річний хлопчик. За даними правоохоронців, напередодні дитина повернулася з кабінету стоматолога, повідомили у понеділок, 5 лютого, «Суспільному» у прес-службі поліції Кривого Рогу.

У лікарні кажуть, що хлопчик звернувся до стоматології з болем у зубі, та запевняють, що лікарі діяли за процедурою, зуб дитині видалили.

“Допомога надана в повному обсязі відповідно до наших нормативних документів, документів. Лікар зобов’язаний був надати цю медичну допомогу і після надання медичної допомоги цей пацієнт був відпущений додому. З ним присутні були його родичі. І потім, через якийсь час цей пацієнт у зв’язку з погіршенням стану був госпіталізований”, – розповіла директорка лікарні Олена.
Після госпіталізації хлопчик помер у лікарні.

Причину смерті дитини визначить експертиза.

“На сьогодні, при тому, як розгорталися події, можемо говорити про різні моменти, складові медичні, тому що не все так однозначно. Але є запитання до самого перебігу захворювання. Буду говорити, що це ускладнення, саме цієї маніпуляції неможливо. Відповіді на всі запитання може дати тільки експертна комісія. Експертиза буде”, – розповіла вона.
За фактом смерті 14-річного хлопчика правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником). Стоматологу, який видаляв дитині зуб, може загрожувати до двох років позбавлення волі.

До слова, в країні це непоодинокий випадок. Нещодавно, після лікування зубів у комунальному медзакладі Тернополя помер малолітній хлопчик. Лікували йому зуби під наркозом. Через падіння кров’яного тиску під час лікування, хлопчика доставили у реанімацію, де він помер. Попередня причина смерті – гостра легенево-серцева недостатність.

Схожа трагедія трапилася і у Львові, там хлопчику видаляли молочні зуби під загальною анестезією. Під час операції у нього стало серце. Коли йому надавали допомогу, він впав у кому, після чого діагностували смерть мозку.

Читайте також  Терміново! Помер батько Вакарчука. Важко стримати емоції. Депутат вразив словами

А от біля Рівного після лікування зубів із використанням седації померла 50-річна жінка. У неї зупинилося дихання після введення препаратів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.