В Україну йде циклон з півночі: коли він лютуватиме і чого чекати

До кінця січня в Україні збережеться погода без різких коливань, але все зміниться з початком лютого. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її даними, вже ввечері 1 лютого, а також впродовж 2 лютого пройде мокрий сніг, подекуди з дощем. Лише на півдні країни буде сухо, пишу УНІАН.

“А ось 3 лютого очікуються більш активні атмосферні фронти. У цей час над країнами Балтії навіть буде утворюватися циклон. Відповідно, вночі в західних, північних, місцями в центральних областях, а вдень вже по всій території України помірний мокрий сніг та дощ”, – повідомила синоптик.

За її прогнозом, температура буде в межах -3…+3, а вдень – до +6.

“Тобто “плюсові” значення залишаються у південних, а 3 числа і в західних областях взагалі +3…+9″, – повідомила Наталія Птуха.

За її даними, також на тлі надходження атмосферних фронтів посилиться вітер, а починаючи з четверга буде більше хмарності.

В неділю 4 лютого ще можливі залишкові процеси, тож можуть бути невеликі опади, але загалом вже буде поступово прояснюватися.

Середньомісячна температура повітря, за даними Наталії Птухи, передбачається в межах від -4 до +2.

“Якщо говорити про першу декаду, то, все ж таки, буде переважати західний переніс повітря, і будуть час від часу надходити атмосферні фронти з опадами. Але температурні показники, ось як у перші дні лютого, підвищуватимуться, і “плюси” переважатимуть як у денні, так і в нічні години”, – каже синоптик.

Надалі ситуація, за її словами, може змінитися, адже зима продовжується.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.