Стабілізація чи стімке піке: яким буде курс валют на почату лютого

Поточні курсові показники залежатимуть насамперед від співвідношення попиту і пропозиції. Розрив між ними перекриватиметься валютними інтервенціями з боку регулятора.

Банкір Тарас Лєсовой розповів “24 каналу”, що впродовж 5 – 11 лютого на валютному ринку збережуться наявні тенденції та основні фактори, що формують курсові показники. Так на першому плані залишатиметься реалізація стратегії НБУ зі збереження балансу між попитом і пропозицією.

“Найголовнішим виразником ситуації на ринку, як попередні 3 місяці, будуть часті зміни курсів, як у бік зростання, так і в бік зменшення: проте на міжбанку такі зміни будуть в межах 0,2 гривні, а на готівковому ринку до 0,3 – 0,5 гривень”, – зазначив Тарас Лєсовой.

Лєсовой вважає, що на наступному тижні збережеться домінування міжбанку при курсоутворенні на готівковому ринку з додаванням незначного відсотка комісії фінустанов. Ця різниця не перевищить 0,6 гривні у комбанках і до 1 гривні в обмінних пунктах.

Як зміниться курс

Банкір прогнозує, що різниця між курсами купівлі та продажу на міжбанку різниця не перевищить 0,1 гривні. На готівковому ринку цей показник може скласти до 0,5 гривень у комбанках та до 1 гривні в обмінних пунктах.

Лєсовой каже, що головні стратегічні фактори, на яких спиратиметься регулятор, це розв’язання питання макрофінансової допомоги Україні та розблокування автомобільних кордонів з ЄС. Розуміємо, що валовий фінрезерв України зараз досить потужний.

Однак, з огляду на валютні інтервенції, на які щомісяця витрачається в середньому до 2,5 – 3 мільярдів доларів, він потребуватиме поповнення. Крім того, торік макрофінансова допомога склала близько 50% всіх надходжень до загального фонду державного бюджету.

“Загалом протягом наступного тижня курсові коридори можливих змін набудуть таких обрисів: на безготівковому ринку 37,75 – 38,75 гривні за долар та 40 – 42 гривень за євро, а на готівковому ринку 38 – 39,5 гривні за долар та 41 – 43 гривень за євро”,– прогнозує Лєсовой

Читайте також  Жахливий мороз і шалений снігопад пруть в Україну, холод сягне -13 градусів у цих областях

Таким чином, наступний тиждень навряд чи принесе якісь екстраординарні події. Валютний ринок залишається досить прогнозованим, а передумов для змін наявних трендів немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.