Виборам бути? Зеленський шокував: ОНОВЛЕННЯ ПАРЛАМЕНТУ! Новий закон у Раді – слухати всім!

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що прийняття рішення щодо проведення президентських виборів в Україні лежить у компетенції Верховної Ради, і що він сам не може встановити дату проведення виборів. Він висловив це під час інтерв’ю британському телеканалу.

За словами президента, Україні потрібно «думати», як провести президентські вибори, оскільки сам він їх не відкладав. Це сталося автоматично.

«Я просто не можу їх провести через закон, який мені це забороняє. Забороняє не тільки мені проводити вибори, але взагалі всім інститутам. Верховна Рада повинна проголосувати і видати мандат на вибори. Вони повинні підняти це питання і проголосувати», — пояснив Зеленський.

Однак він зауважив, що Верховна Рада не може видати мандат на вибори через заборону, встановлену законом.

«Вони не можуть порушувати закон. Ситуація в тому, що вибори у нас в умовах воєнного часу заборонені. І якщо б навіть можна було це зробити, то що робити з тимчасово окупованими територіями і як провести вибори легітимними, щоб їх визнав світ, якщо у нас більше 6 мільйонів громадян за кордоном і вони повинні мати інфраструктуру, а онлайн-формату виборів у нас, на жаль, немає», — додав він.

Зеленський також підкреслив, що потрібно знайти рішення.

«Якби я міг це зробити завтра, я б це зробив», — сказав він.

Нагадаємо, що в США звернули увагу на рішення України не проводити вибори в умовах воєнного стану.

Представник Державного департаменту США Ведант Патель заявив, що США розуміють ситуацію, але наголосили на необхідності збереження міцної демократії навіть в такий час.

Патель висловив свою точку зору під час нещодавнього брифінгу, відзначивши, що десятки мільйонів громадян стали біженцями або тимчасово переміщеними особами, а практично 20% території України перебуває під окупацією. Він також відзначив, що позиція президента Володимира Зеленського щодо невизначення дати виборів в умовах воєнного стану повністю відповідає Конституції.

Читайте також  На річці Сівка в Калуші триває берегоукріплення. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.