Наcтуп росіян почнеться 1O або 15 січня: експеpт назвав напpямок головного удару. Деталі…

За словами аналітика, росіяни після перегрупування можуть почати новий наступ на Куп’янському та Лиманському напрямках вже 10 або 15 січня.

На Куп’янському напрямку й під Лиманом росіяни здійснили перегрупування й доукомплектування резервів, що може свідчити про підготовку нового наступу на цих напрямках. Про це в ефірі “Еспресо” сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“На Куп’янському напрямку й під Лиманом ворог здійснив перегрупування й доукомплектування своїх сил. Противник створив додаткові штурмові роти.

Кількість людей в цих штурмових ротах налічується десь 160. Ворог планує залучити ці роти за підтримки техніки.

Під Лиманом росіяни планували почати наступальні дії 5 січня, тобто сьогодні. Під Куп’янськом наступ може відбутися 10 або 15 січня”, – пояснив Мусієнко.

За словами аналітика, через несприятливі погодні умови росіяни не могли проводити свої наступальні операції на цих напрямках бойових дій.

Мусієнко зазначив, що російські війська, після того як зазнали великих втрат на Авдіївському напрямку, були змушені передислокувати свої сили. Це призвело до уповільнення їхнього наступу під Куп’янськом. Він додав, що ймовірно, росіяни спробують відновити наступальні дії в районі Синьківки.

Що кажуть в ЗСУ про ситуацію на Куп’янському напрямку?

На Куп’янському напрямку російське командування абсолютно не шкодує свої резерви та продовжує безрезультативні штурми. Про це повідомила начальник служби зв’язків із громадськістю 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Надія Замрига.

“Противник намагається атакувати. Ми провели аналіз і зробили висновок щодо дій ворога. Певний час – день, два, кількість атак ворога налічується близько 15. Коли ворог зазнає значних втрат особового складу й техніки, то росіяни відходять, перегруповуються, поповнюють запаси особового складу, БК. В ці дні маємо кількість атак, яка не перевищує 3-5-7. Наразі спостерігається такий період на Куп’янському напрямку, тому що Сили оборони завдали значних втрат ворогу”, – наголосила Замрига.

Читайте також  "Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.