Потужний дощ затопить вулиці цих міст України, неймовірний снігопад вдарить у ці дні: йде лютий мороз у -10 градусів

Синоптики попереджають українців про наближення поганої погоди. Суне похолодання, дощ, сніг і морозні часи.

Як інформує “РадіоТрек”, у січні в Україні буде комфортна погода. А ось у лютому очікується найбільший за зиму мороз, повідомив народний синоптик Володимир Деркач.

На початку січня температура повітря коливатиметься від “плюсів” до невеликих “мінусів”. Опадів буде мало, але ближче до середини місяця вони можуть посилитися, як і морози.

У другій декаді січня опади триватимуть, хоча й послабшають. Іноді сніг переходитиме в дощ. З середини другої декади знову прийде похолодання. Морозна температура з невеликими “мінусами” очікується як вдень, так і вночі. Наприкінці місяця опадів поменшає, вони будуть у вигляді мокрого снігу або дощу.

На початку лютого очікується невелике похолодання. Вночі буде суцільний “мінус”, а вдень тепліше. Опади будуть помірні, а в окремі дні очікується вітряна погода. В середині місяця очікується похолодання. Різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні.

В кінці місяця в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Січень виявиться навіть теплішим за лютий. Найбільший “мінус” за зиму випаде саме на останній місяць зими, хоча ці температури не дуже налякають нас, – пояснив Володимир Деркач.

Як інформує “Знай”, 5 січня в країні переважатимуть порівняно теплі погодні умови завдяки теплим повітряним масам із заходу. Вдень температура становитиме +1…+7 градусів і вночі приблизно також, окрім півночі, там стовпчики термометра можуть опуститися до -5 градусів.

Вже з 6 січня ситуація різко зміниться через новий наплив холодного арктичного повітря з півночі. У північних, центральних та східних областях морози вдарять найсильніше – від -10 до -15 градусів уночі, а на північному сході місцями аж до -18…-20.

Читайте також  Погоду визначатиме полярний вихор: синоптики розповіли, якою буде зима в Україні

Додатковим ускладненням 7 та 8 січня стане зіткнення холодного повітря з півночі та тепліше з півдня. Це призведе до снігопадів та завірюх на заході та півночі, а також дощі та мокрий сніг у центральних регіонах із ожеледицею. На півдні та сході переважають дощі.

Після цього з 9 січня очікується нова хвиля похолодання, що охопила морози всю територію України.

Проте, за прогнозами Укргідрометцентру, воно буде нетривалим і завершиться вже 10 січня. До середини місяця температури повернуться до 0…-5 градусів на півночі і почнеться потепління на решті території.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.