МОБІЛІЗАЦІЮ ПЕРЕГЛЯНУТЬ! Люди дожали владу: закон вже в Раді: на особистому контролі Зеленського! Справедливість для всіх — нарешті!

Верховна Рада України вирішила не виносити на розгляд законопроєкт про мобілізацію в його оригінальному вигляді. За інформацією заступниці голови фракції «Слуга народу» Євгенії Кравчук, комітет з питань безпеки та оборони працює над новою версією законопроєкту.

Нова версія буде розроблена на основі напрацювань комітету, і вже цього тижня почнеться робота великої міжвідомчої робочої групи для створення компромісного варіанту. У цьому процесі будуть враховані зауваження уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця, який вказав на можливі порушення Конституції та висловив певні занепокоєння щодо корупційних норм.

Рішення не виносити законопроєкт на розгляд у його поточному вигляді свідчить про готовність Верховної Ради працювати над текстом, який враховує конституційні та правозахисні принципи, а також враховує побоювання громадськості стосовно корупційних аспектів.

“Ми вже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроєкт не буде голосуватися і прийматися. <…> Адже маємо зауваження від Уповноваженого з прав людини. Також є певні занепокоєння, щоб не було корупційних норм. Все має бути в зрозумілий і справедливий спосіб”, – сказала Кравчук.

Вона додала, що “ракети над головою – найкраще нагадування, що повномасштабна війна триває й екзистенційна загроза для нашої держави нікуди не зникла”, а військові, які боронять Україну з початку великої війни, мають знати, коли їх змінять.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що законопроєкт про мобілізацію в його поточному вигляді не буде виноситися на голосування в Раді. Замість цього буде проведено обговорення, під час якого народні депутати внесуть відповідні зміни до законопроєкту перед його подальшим голосуванням.

Подоляк наголосив на необхідності внесення правильних юридичних змін до законопроєкту, оскільки діючий закон не відповідає сучасним реаліям в умовах ведення довгої та інтенсивної війни на території України.

Читайте також  Найбiльший секpет путіна розкpито. Тепеp пpо це дiзнається весь світ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.