14 років на гербі СРСР була одна із наймасштабніших помилок в Історії, яку ніхто не помічав!

Герб колишнього Радянського Союзу відомий у всьому світі, а його ключові елементи – серп і молот – є уособленням комуністичної ідеології. 

Хоча кожен із нас сотні разів бачив ці символи, мало хто знає, що перший герб СРСР, затверджений 6 липня 1923 року, був намальований із кричущою помилкою!

Дивно, але ні сам художник, ні члени ЦВК не змогли цього вчасно помітити.

А чи зможеш ти виявити, що саме на гербі було не так?

Усе ще не знайшов помилку? Тоді тримай підказку: у першому варіанті герба був неправильно зображений серп.

Так-так, на важливому державному символі руків’я інструменту виявилося намальованим догори дриґом! Насправді потовщена частина рукоятки має бути внизу, адже це створює зручність під час роботи.

Найімовірніше, художник малював серп з натури, а для цієї мети йому надали перший-ліпший примірник, який уже не міг стати в пригоді в господарстві і його не шкода було віддати.

Як би там не було, але серп на першому гербі СРСР виявився намальований із перевернутою ручкою. Його зображення було розтиражовано і красувалося на різних бланках державних паперів, банкнотах, монетах, нагрудних знаках…

Помилку виправили лише 14 років по тому, 1937 року, коли було ухвалено новий варіант герба.

Ось так неправильне зображення серпа довгі роки красувалося на найголовнішому державному символі. Здивуй цим фактом своїх друзів, їм теж буде цікаво дізнатися про цей історичний казус.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.