Чи переведуть Україну на літній час: що вирішила влада

Чи переводитимуть стрілки годинника в Україні на літній час
У багатьох українців постає питання, чи переводити стрілки годинника на літній час. Такі дискусії неодноразово піднімалися у сесійній залі ВРУ. І ось стало відомо, чи переведуть годинник на годину вперед, розповідає портал “Стіна”.

Як відомо, переведення годинників в Україні здійснюється з метою більш ефективного використання світлового дня в зимовий період та зменшення споживання електроенергії на освітлення та опалення під час робочого дня. Згідно з визначенням Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року, в Україні переведення годинників відбувається двічі на рік.

Існує думка, що щорічні переходи на літній та зимовий час, порушують біоритми та погіршують самопочуття та працездатність людей, тому питання відмови від цієї практики залишається невирішеним.

Варто зазначити, що у 2021 році з’являлася законодавча ініціатива відмовитися від переведення годинника. Проте нардепи не знайшли спільної думки і законопроект був відхилений через те, що не пройшов друге читання

Як стало відомо, останній переказ на зимовий час у 2024 році відбувся в ніч на 29 жовтня, а наступний переведення на літній час заплановано на 3 години 31 березня 2024 року. Цієї ночі стрілки годинника слід перевести на годину вперед.

Варто зазначити, що подібну практику переведення годинників залежно від сезону у світі застосовує ще близько 70 країн. Щоб перехід був зручним, сучасна техніка та електронні годинники вже запрограмовані на зміну часу через інтернет. Якщо таке з’єднання відсутнє, доведеться перевести годинник вручну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.