Жителька Надвірної розповіла про будинок з химерами (ВІДЕО)

Місцева мешканка, вчитель однієї із Надвірнянських шкіл Лариса Іроденко, зняла відосюжет, у якому розповіла історію про будинок з химерами, по вулиці Міцкевича 5.

За словами авторки, вона таким чином намагається привернути увагу до необхідності порятунку, на її погляд, перлини архітектурно-мистецької спадщини міста:

“Я зовсім не хочу зачепити будь-яким чином сьогоднішній власників будинку, але маю щире бажання посприяти порятунку будівлі від руйнації.“, – коментує жінка.

Лариса Іроденко розповіла глядачам не тільки історію будівлі з химерами, але і особливості архітектурного стилю будівлі:

“Це один з кращих взірців сецесійного особнякового будівництва регіону, що належить до зрілого періоду розвитку сецесії, для якого є характерним використання нових, на той час, конструктивних та розпланувальних систем. Архітектурні деталі, декор входять до універсальних засобів стилю сецесії, зміст яких – у стилізації рослинних та тваринних мотивів, у використанні символічних масок – оберегів фантастичних істот, химер”, – розповідає авторка сюжету.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: