Таке українці запам’ятають назавжди, мороз у -20 градусів суне в ці області: шалений снігопад і дощ накриють Україну

Уже в перший тиждень нового року в Україні погіршиться погода. Так, у частині областей температура повітря може опуститися нижче за 20 градусів морозу, що точно може змусити запам’ятати українців цю зиму назавжди.

Як інформує “24”, про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич. Він спрогнозував, коли і яких областях України значно посиляться морози.

Кібальчич зазначив, що до погіршення погоди в більшості областей призведе розвиток циклонічної діяльності на тлі поступового вторгнення арктичного холоду з півночі Європи вже в перші дні січня.

“В середині тижня очікується суттєве похолодання у північних, східних та центральних областях. На Чернігівщині та Сумщині стовпчики термометрів в окремі дні опустяться нижче -20 градусів. Температурні контрасти спричинять рясні опади у вигляді снігу, мокрого снігу, на Півдні переважно дощі”,– розповів синоптик.

Також зазначив, що вдень 1 січня в північних областях під впливом циклону пройдуть опади у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу. На решті території – без істотних опадів. Вдень 2 – 7 тепла, на Півдні до +12, на крайній Півночі та в Карпатах близько 0 градусів.

2 січня в центральних, південних та східних областях дощ, у західних та північних – сніг і мокрий сніг.

“У північній частині місцями сильні снігопади, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця”, – попередив синоптик.

До речі, у північно-західних областях та Карпатах упродовж доби вдень 2 – 7 морозу. Тим часом на Півдні та Сході 5 – 10 тепла.

У середу, 3 січня, вночі в західних і східних областях сніг або мокрий сніг. Вдень на більшій частині території країни, крім східних та Сумської областей – сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. До речі, подекуди очікуються значні опади, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Температура повітря значно знизиться.

Читайте також  На половині України йтимуть дощі, а на іншій - смажитиме сонце: прогноз погоди на 28 серпня

“Вночі у північних та Харківській області знизиться до 11 – 16 морозу, на півночі Чернігівської та Сумської областей 20 – 23 морозу;

на решті території країни 4 морозу – 1 тепла. Вдень температура на Півночі Лівобережжя збережеться низькою, у межах 10 – 15 градусів морозів”,– зазначив Кібальчич.

Додав, що на решті території близько 0. Втім, на Прикарпатті, Півдні та у Криму до 3 – 7 тепла.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.