Хто може вручати українцям повістки та що зміниться з новим законом “про мобілізацію”

Нещодавно Кабмін подав до Верховної Ради масштабний законопроект про мобілізацію, яким пропонується низка змін.

Зокрема, передбачається знизити віковий поріг з 27 до 25 років, скоротити перелік категорій громадян, які не підлягають мобілізації, а також розсилати повістки електронною поштою. Звісно ж, українці зустріли цей проект закону із критикою. Однак ще багато що може змінитися.

Зараз варто розібратися в питанні — хто ж може вручати повістки. Як зазначає адвокат Катерина Аніщенко, законопроект торкається цієї теми. Документ передбачає два основні способи належного вручення повісток: через особистий електронний кабінет або під підпис.

Якщо законопроект буде ухвалено, можливості щодо особистого вручення повісток будуть розширені. Зокрема, крім працівника військкомату, також зможе вручати повістку співробітник поліції.

Це питання чітко не регламентоване і повістку мають вручати одразу дві посадові особи – представник військкомату та поліцейський. За чинним законодавством роботодавці, співробітники ЖЕКів та голови ОСББ також можуть вручати повістки, але лише за окремим розпорядженням від керівника військкомату.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.