На Прикарпатті першого заступника голови РДА спіймали на вимаганні хабаря у 88 тисяч гривень

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції, прокуратури та УСБУ в Івано-Франківській області затримали першого заступника голови райдержадміністрації.

PM31image001

За сприяння у перерахуванні бюджетних коштів за проведені приватним підприємством роботи чоловік вимагав неправомірну вигоду у розмірі 88 тисяч гривень. Під час отримання першої частини коштів посадовця затримали. До працівників УЗЕ звернувся підприємець. Чоловік повідомив, що посадовець вимагає у нього хабара. Зібрані матеріали щодо злочинної діяльності посадовця працівники передали до прокуратури, інформує Фіртка з посиланням на прес-службу департаменту захисту економіки НПУ.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели ряд слідчо-оперативних заходів та встановили, що протягом місяця перший заступник голови однієї з райдержадміністрацій області вимагав від керівника приватного підприємства грошові кошти. У разі сплати йому 10 відсотків від суми попередньо укладених договорів на виконання підрядних робіт чиновник пообіцяв посприяти у вирішенні питання щодо перерахування бюджетних коштів за проведення капітальних ремонтів дорожніх покриттів в населених пунктах ввіреного посадовцю району. Перший заступник голови РДА хотів збагатитися на 88 тисяч гривень.

Сьогодні, 21 січня, під час отримання від підприємця першого траншу працівники УЗЕ, прокуратури та СБУ в Івано-Франківській області затримали високопосадовця біля його житлового будинку. У зловмисника вилучено 28 тисяч гривень, одержаних від громадянина.

За одержання неправомірної вигоди зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час першого заступника РДА затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Читайте також  Проти патрульного, який нетверезим скоїв ДТП в Івано-Франківську відкрили кримінальну справу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: