А ось це вже не жарти! Буде знову скандал на всю країну! Львівська облрада прийняла шокуюче рішення щодо Ірини Фаріон

Депутати Львівської облради на засіданні у четвер, 28 грудня, не проголосували за ініційоване свободівцями звернення до керівництва держави на підтримку звільненої з Львівської політехніки професорки, мовознавиці Ірини Фаріон. Проект внесли у порядок денний, однак для його ухвалення забракло голосів. Підтримали звернення лише 33 обранці із потрібних для ухвалення рішення 43.

Про це повідомляє ZAXID.NET

Свободівці внесли на розгляд депутатів проект звернення до Верховної Ради та Кабміну про неприпустимість переслідування захисників української мови, у якому йшлося про вимогу припинити цькування їхньої однопартійки Ірини Фаріон.

«Історія ганебного цькування мовознавиці, професорки Ірини Фаріон – вражаючий приклад репресій проти тих, хто рішуче обстоює державний статус української мови та національний розвиток України.

Ми вимагаємо припинити переслідування Ірини Фаріон. Не можна допустити, щоб в Українській державі карали українців за українську мову!», – йдеться в проекті, оприлюдненому на сайті облради.Депутати двічі голосували за запропонований проект, однак рішення не пройшло.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.