“Не можна забиpaти 25-річну молодь”: Тимошенко видaла, що треба мoбілізувати чоловiків від 60 років…

Лідерка Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко прокоментувала законопроєкт про мобілізацію. На її думку, цей документ в тому форматі, в якому його вніс до парламенту уряд, є неприйнятним. Зокрема, політикиня вважає неправильним мобілізувати чоловіків віком від 25 років. Замість них краще допускати на фронт досвідчених добровольців, старших за 60 років. Про це Тимошенко написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

“Не можна забирати на фронт 25-річну молодь і напівсліпих інвалідів, і при цьому не мобілізовувати силовиків із податкової. Не можна планувати мобілізацію жінок та не пускати на фронт навчених і досвідчених добровольців, старших за 60 років”, – сказано в дописі.

“Не можна карати 5 роками позбавлення волі за непроходження медкомісії та понижувати у правах за першу ж неявку до військкомату у той час, коли “блатні” корупціонери святкують мільйонні весілля. Не можна оперувати числом потенційних мобілізованих плюс-мінус 50 тисяч людей, не можна не передбачити у законі бодай шестимісячну підготовку для усіх призваних до війська”, – додала лідерка “Батьківщини”.

Загалом, пише Тимошенко, законопроєкт є несправедливим, неефективним і неконституційним, а його прийняття в теперішньому вигляді призведе до наслідків, протилежних задекларованим намірам.

“Мобілізація під час вlйни – неминуча. Бо інакше не перемогти. Бо хлопці та дівчата, які два роки боронять нашу державу, мають відпочити. Але мобілізація має бути чесною. А її правила – зрозумілими. Не можна просто хапати людей і гнати їх в окопи, як це роблять вороги. Бо ми – не вони. Бо за такого підходу ми точно програємо. Хоча б тому, що їх чисельно втричі більше. Здолати тер0ристів, для яких людське життя нічого не варте, ми можемо лише воюючи за принципом “наші люди – найвища цінність”, – резюмувала політикиня.

Читайте також  На Калущині підприємство виробляє біогаз зі свинячого посліду

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.