Потрібно знати і чоловікам і жінкам: які масштабні зміни готують до мобілізації

Які зміни готують до мобілізації
В Україні працюють над змінами щодо правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Що відомо про зміни розповідає РБК-Україна.

Українська влада готує комплексний план з мобілізації і його може представити найближчим часом. Один із документів, який стосується змін, уже зареєстрований у Парламенті, а другий перебуває на останній стадії узгодження у ВР.

Зміна у мобілізації. Після введення правового режиму воєнного стану, щоб військовозобов’язані були прибути у ТЦК та СП, а резервісти – у відповідні військові частини.

Також новим законом мають намір запровадити ще одну відпустку для військовослужбовців та поліцейських. Йдеться про відпустки для військовослужбовців при народженні дитини, яких на сьогодні немає та відпустка до 12 місяців після поранення та лікування.

Крім того, він стосується обліку рядків військової служби для нарахування пенсії. У разі проходження служби у воєнний час вважається місяць за два.

Народні обранці працюють над уточненням прав військовозобов’язаних та представників ТЦК під час проведення мобілізаційних заходів. Українців можуть зобов’язати самостійно приходити до ТЦК та носити із собою документи про військовий облік. Також можуть прийняти й те, що повістки військовозобов’язаним можуть надсилати поштою та рекомендаційним листом.

Тобто сповіщення про надходження рекомендаційного листа надходить до поштової скриньки, а ось сам лист із повісткою мають видавати особисто в руки представники поштових служб. Ще можуть зазначити у парламенті, що повістки можуть вручати не лише представники ТЦК, а й представники органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

В Уряді мають намір скасувати бронь від мобілізації студентам, які вирішили здобувати другу чи третю вищу освіту, як на сьогодні.

Що ж до вікового порога, то поки що жодних змін не передбачається. Тобто чоловіки з 18 до 27 років підлягають призову на строкову службу, в умовах війни не проводяться.

Читайте також  "Всі чекають, що о 4 ранку вдарять усі гармати": Арестович - про звільнення Херсона

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.