Примара нової війни?: Китай попередив Байдена, що захопить Тайвань – NBC

За інформацією ЗМІ, Сі Цзіньпін попередив Байдена про “возз’єднання” Тайваню із Китаєм.

Очільник Китаю Сі Цзіньпін заявив президентові Сполучених Штатів Джо Байдену під час їхнього нещодавнього саміту в Сан-Франциско, що Пекін “возз’єднає” Тайвань із материковим Китаєм, але терміни ще не визначені.

Про це пише NBC News із посиланням на слова трьох чинних і колишніх американських чиновників.tsn.ua

 

Сі Цзіньпін нібито сказав очільнику Білого дому, що Китай вважає за краще возз’єднати Тайвань мирним шляхом, а не силою.

За інформацією джерел видання, китайський лідер у розмові з Байденом прокоментував публічні прогнози військових лідерів США, які стверджують, що Сі планує захопити Тайвань у 2025 або 2027 роках. Сі Цзіньпін сказав, що вони помилялися, оскільки він ще не встановив часові рамки.

Китайські офіційні особи також попросили напередодні саміту, щоб Байден зробив публічну заяву після зустрічі, заявивши, що Сполучені Штати підтримують мету Китаю щодо мирного об’єднання з Тайванем і не підтримують незалежність Тайваню. Білий дім відхилив запит Китаю.

Джерела видання, знайомі з розмовою між Байденом і Сі, описали китайського лідера як прямого і відвертого, але не конфронтаційного.

Співрозмовники журналістів стверджують, що Сі сказав Байдену та іншим офіційним особам США, що “питання Тайваню залишається найважливішим і найбільш делікатним питанням у відносинах між Пекіном і Вашингтоном”. Він закликав США повинні “підтримати мирне возз’єднання Китаю” і запевнив, що “Китай здійснить возз’єднання, і це неможливо зупинити”.

“Його мова не відрізнялася від того, що він завжди говорив. Він завжди жорсткий щодо Тайваню. Він завжди дотримувався жорсткої позиції”, – сказав американський чиновник на умовах анонімності.

“Брязкання шаблями Сі щодо Тайваню є головним предметом занепокоєння для чиновників адміністрації Байдена, які наполегливо намагаються уникнути військового конфлікту з Китаєм”, – зауважують автори статті.

Читайте також  Названо найкрасивішу дівчинку у світі (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.