Призивати будуть “з розумом”: що має з’явитись в нових правилах мобілізації

В українському парламенті мають намір ухвалити законопроєкт, що регулює питання мобілізації та демобілізації.

Про це “Апострофу” розповів військовий експерт Іван Ступак.

За його словами, парламентарі та урядовці не перший день говорять про необхідність законодавчих змін. Вони спрямовані на забезпечення ротації тим, хто безперервно воює з лютого 2022 року. Доки діє воєнний стан, нікого демобілізувати не можуть.

Як повідомив голова фракції “Слуги народу” у ВРУ Давид Арахамія, планують ухвалити проєкт закону щодо мобілізації та демобілізації до кінця року.

“Важливо розуміти, що громадяни можуть безпосередньо звернутися до командування військової частини чи підрозділу, заповнити заявку на сайті Нацгвардії, наприклад, що вони вирішили йти добровольцями та готові підписати контракт. У результаті вони на руки отримають документи про те, що їх готові прийняти на службу. Далі з цими документами все одно доведеться йти в ТЦК, де громадянин стоїть на обліку. І в ТЦК, згідно із законом, можуть погодитися, а можуть і сказати “ні”, і, відповідно, мобілізувати за стандартною процедурою. У законодавчих змінах цей момент доведеться також врахувати, якщо, дійсно, ми хочемо набирати людей, мотивованих служити за обраним напрямом”, – додав Іван Ступак.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.