Увага всім! Екстрене звернення президента: найбільша трагедія України — це сталося! Плачуть усі!

Увага всім! Екстрене звернення президента: найбільша трагедія України — це сталося! Плачуть усі!

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку з пам’ятною датою — 90-тих роковин Голодомору.

У суботу, 25 листопада, вшановують пам’ять жертв Голодомору. Володимир Зеленський приділив особливу увагу цій даті, написавши пост у своєму Телеграм-каналі.

«Нас прагнули упокорити, замордувати, винищити. Не змогли. Від нас хотіли приховати правду й замовчати страшні злочини. Не змогли. Нас хотіли заплутати, ввести в оману, зробити так, щоб ми не вірили, не пам’ятали, а тому пробачили. Не змогли. І сьогодні з глибоким сумом і повагою ми вшановуємо пам’ять про мільйони наших людей – мільйони жертв голодоморів.

Трагедія, через яку сьогодні ми плачемо й мовчимо – так тихо, що це має чути весь світ. Так звучить український біль.

Ми дякуємо всім державам, які обрали справедливість, визнали її офіційно – визнали Голодомор злочином проти людей, проти України. Усім, хто називає речі своїми іменами.

Світ має об’єднатись і засудити злочини минулого. Світ має об’єднатись і зупинити злочини сьогодення.

Зло не було зупинене, не було спокуте. Зараз ми його зупиняємо. Україна вистоїть. Україна не згасне. Україна збереже себе і правду», — написав Зеленський.

Нагадаємо, що 55 країн-членів ООН та делегація Європейського союзу підписали ініційовану Україною декларацію до 90-х роковин Голодомору 1932−1933 років. Про це у соцмережі Х повідомив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він висловив подяку всім державам, які зайняли принципову позицію.

Крім того, Кулеба повідомив, що українські дипломати продовжують працювати над відновленням історичної справедливості та вшанування жертв жахливого злочину.

«Важливо, що увага до Голодомору в ООН зростає, а кількість підписів різко зросла в порівнянні з попереднім таким документом у 2018 році», — зазначив голова МЗС.

Читайте також  Росія наступає! У Зеленського зробили гучну заяву. Кілька сценаріїв

Кулеба додав, що жахи Голодомору мають нагадувати всім про необхідність запобігання подібним трагедіям і спробам використання продовольства як зброю, як це знову намагається вдіяти Росія.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.