Зеленський оголосив демобілізацію однієї категорії військовослужбовців

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Він оголосив про демобілізацію однієї категорії військовослужбовців. Йдеться про строковиків.

Зеленський оголосив демобілізацію однієї категорії військовослужбовців – today.ua
На Ставці обговорили питання мобілізації, демобілізації, проблем із ТЦК, проходженням ВВК, ротації та строковиків.

Глава держави заслухав доповіді від міністра оборони Рустема Умєрова, начальника Генштабу Сергія Шаптали, Головкому Валерія Залужного, голови МВС Ігоря Клименка, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, директора ДБР Олексія Сухачова та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Зеленський доручив відомствам підготувати комплексні рішення.

Як відомо, в Україні продовжені до 14 лютого воєнний стан та мобілізація. Вони тривають з 24 лютого 2022 року, дня початку повномасштабної війни.

У багатьох регіонах спостерігається посилення мобілізації. Проводиться активний розшук військовозобов’язаних чоловіків, їм масово вручають повістки.

Проте неодноразово у суспільстві порушували питання необхідності ротації захисників. Багато хто з них другий рік безперервно перебуває на війні та виконує бойові завдання.

На засіданні було обговорено питання демобілізації українських військовослужбовців термінової служби. Секретар РНБО Олексій Данилов звернув увагу на те, що потрібно справедливо приєднувати до ЗСУ людей, які потрібні для обороноздатності країни. Одна категорія захисників зможе звільнитися зі служби. Це узгоджено Верховним Головнокомандувачем.

“Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то Президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться, і ми розуміємо, скільки їх”, – заявив Данилов.

Зеленський оголосив демобілізацію однієї категорії військовослужбовців

Таким чином, основна маса строковиків, у яких закінчився термін служби, може демобілізуватися. Інші за бажанням мають право підписати контракт і залишитися в армійських лавах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.