Воювати має хоч один із кожної сім’ї: нардеп Безугла зробила скандальну заяву, що готують

Нардеп Мар’яна Безугла зробила важливу заяву щодо мобілізації.

На даний момент Комітет працює над комплексним законопроектом щодо правил мобілізаціїі демобілізації. Мар’яна Безугла винесла на обговорення питання щодо служби хоч одного члена родини. Про це повідомляєСудово-юридична газета.

Народний депутат Мар’яна Безугла винесла на обговорення питання щодо внеску сім’ї на захист країни. Таким чином вона зробила відповідну посаду, супроводивши його скрином з дискусії.

Вона зазначає, щоб внесок у службу був чесним для всіх, якщо один служить, то… Проте добровільно, звичайно, хто забажає. У той же час вона поділилася своїми роздумами чому ж жінок не мобілізують на рівні чоловіків.

Вона зазначає, що із сім’ї хтось один має служити. Якщо воює жінка, значить чоловіків не чіпають, якщо ж воює чоловік, то не чіпають жінку.

Слід зазначити, що на початку тижня Мар’яна Безугла повідомила, що народні обранці готують до реєстрації величезний законопроект щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Відповідно до закону військовозобов’язані, які мають дружину чи чоловіка з-поміж осіб з інвалідністю третьої групи, втрачають право на відстрочку. А коло осіб, які мають право на відстрочку з догляду за особою з інвалідністю першої та другої категорії або особою, яка за висновком МСЕК потребує постійного догляду, скорочено до членів сім’ї першого ступеня споріднення.

Крім того пропонують змінити порядок надання відстрочки від призову громадянам, які отримують перед вищою та вищою освітою. Змінами передбачено виключити можливість ухилення від призову шляхом здобуття другої чи третьої вищої чи перед вищої освіти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.