Шалена стихія накриє Україну страшним морозом, тотальні снігопад і дощ – в ці дні: де буде холод у -15 градусів

Синоптики кажуть, що погода в Україні в кінці тижня зробиться зимовою зимовою. Синоптики повідомляють про сильний сніг і потужну хуртовину.

Як інформує “biz.today.ua”, майже всю країну засипле снігом та місцями заллє холодним дощем. Через ожеледицю дороги стануть вкрай небезпечними для пересування. Отже, українців просять утриматися від подорожей, якщо у цьому немає крайньої потреби.

Про несприятливу погоду, що очікує на українців в останній день поточного тижня та на початку наступного, попередила прес-служба ДСНС.

Отже, як повідомляють у ДСНС, сильні снігопади у неділю, 26 листопада, та в понеділок, 27, накриють Київ та Київську область, а також Чернігівську, Черкаську та Одеську області.

Крім того, мокрий сніг та сильна ожеледь очікуються у Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях.

“Приріст снігового покриву становитиме 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця”, – попереджає прес-служба.

Сильні опади, в яких дощі чергуватимуться з мокрим снігом, очікуються на Харківщині, Дніпропетровщині, Херсонщині, в Запорізькій області та Криму.

Крім сильних дощів і снігопадів, погода підготувала українцям ще й вітряницю. Пориви вітру досягатимуть в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с. А на заході та сході країни швидкість вітру буде трішки меншою – 15-20 м/с, хоча і це становитиме небезпеку для перехожих. В акваторії Чорного моря при поривах вітру до 25-30 м/с висота хвиль становитиме до 3 метрів, а вночі 27 листопада – до 5 метрів.

Нагадуємо, що завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова раніше надала прогноз, згідно з яким з настанням зими в грудні середня денна температура встановиться на рівні -1⁰С, а нічна перебуватиме в діапазоні від 0⁰С до -8⁰С. Однак, у середині місяця можуть раптово настати короткочасні морози до 15⁰С.

Читайте також  Долар подолав несподівану межу, такого курсу валют не чекав ніхто: яка ситуація в обмінниках і чи треба міняти гроші

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.