У Китаї з’явився загадковий спалах пневмонії

У Китаї спалах пневмонії та недіагностованих респіраторних захворювань серед дітей. Дитячі лікарні у багатьох містах, зокрема Пекіні, переповнені, повідомляє Al Jazeera. Пацієнтам доводиться стояти у черзі по 2 години, усі вони перебувають у відділенні невідкладної допомоги, а загальних амбулаторій немає.

Оскільки Китай переживає свою першу зиму без суворих обмежень Covid-19 з початку пандемії три роки тому, країною прокочується хвиля респіраторних захворювань. Незвичайне зростання кількості випадків спонукало Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) вимагати від Китаю додаткову інформацію про спалах і вжити заходів щодо посилення реагування.

Хоча причина цієї тенденції неясна, деякі експерти в галузі охорони здоров’я пояснюють її загальним і тимчасовим наслідком скасування обмежень на карантин, хоча питання про інфекції і країну їх поширення, що залишилися без відповіді, спонукали інших провести паралелі з першими днями минулої пандемії. 13 листопада Національна комісія з охорони здоров’я Китаю повідомила на прес-конференції про зростання випадків респіраторних захворювань. У неділю Програма моніторингу нових захворювань (ProMED), система нагляду, яка проводить глобальну звітність про спалахи інфекційних захворювань, повідомила про кластери невиявленої пневмонії у дітей на півночі Китаю. Згідно з звітом ProMED, інфекції поширилися в Пекіні та місті Ляонін на північному сході країни, що знаходяться на відстані 800 км одна від одної. Хоча офіційних даних про кількість випадків поки немає, у лікарнях Пекіна спостерігається зростання кількості пацієнтів, особливо у дитячих відділеннях.

Одна велика лікарня міста повідомила, що в середньому щодня у відділення невідкладної допомоги надходить близько 1200 пацієнтів. Школи в Пекіні також повідомляють про високий рівень прогулів, навіть розпускають цілі класи щонайменше на тиждень, якщо деякі учні хворіють, і попереджають батьків, щоб вони були особливо обережні.

Читайте також  Хмарочос-бублик в Гуанчжоу: як виглядає споруда, яка приносить удачу

Представники охорони здоров’я також стурбовані тим, що зима посилить поширення інфекцій після попередження національного метеорологічного управління Китаю про те, що починаючи з четверга холодні температури в країні знизяться ще більше. Влада Національної комісії охорони здоров’я Китаю пояснила зростання кількості випадків скасуванням обмежень, пов’язаних з Covid-19. Експерти в галузі охорони здоров’я також погодилися, що це може бути причиною, подібною до “хвилі виходу з карантину”, яка спостерігалася в таких країнах як Сполучене Королівство. Китай, можливо, погашає “борг імунітету” після тривалої ізоляції, “яка, мабуть, різко скоротила циркуляцію респіраторних інфекцій і, отже, знизила імунітет до ендемічних інфекцій”, – заявив Франсуа Беллу, директор Генетичного інституту Університетського коледжу Лондона, в опублікованій заяві. Він додав, що, виходячи з поточної інформації, “немає жодних підстав підозрювати появу нового патогену” і що Mycoplasma pneumoniae, ймовірне джерело більшості випадків захворювання та бактерія, яка зазвичай вражає дітей молодшого віку, “загалом досить нешкідлива”. На своїй прес-конференції влада Китаю заявила, що необхідно посилити епіднагляд за хворобами та зміцнити потенціал систем охорони здоров’я.

ВООЗ та медичний персонал у Китаї також порадили жителям країни посилити методи, прийняті в епоху пандемії COVID-19, такі як ретельне миття рук, носіння масок та соціальне дистанціювання. Згідно з звітом ProMED, у провінції Ляонін люди стояли у чергах у лікарнях традиційної китайської медицини, а пацієнтам Даляньської дитячої лікарні доводилося чекати у черзі дві години. Хоча медичний персонал стурбований зростанням кількості інфекцій серед людей молодше 18 років, вони також стурбовані вразливими групами населення, такими як люди похилого віку та вагітні жінки, повідомив Юй біля пекінської дитячої лікарні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.