Студентам планують дозволити виїзд з України: названі умови та терміни

Студентам планують дозволити виїзд із України. Названо умови та терміни для того, щоб чоловіки непризовного віку могли перетинати кордон в умовах військового періоду та мобілізації.

Студентам планують дозволити виїзд з України: названі умови та терміни – today.ua
Чоловікам 18-60 років заборонено залишати територію України через повномасштабну війну з РФ. Проте найближчим часом деяким категоріям студентів можуть надати такий дозвіл. З такою ініціативою виступив президент Володимир Зеленський. Він доручив Міністерству освіти опрацювати питання.

Заступник Міністра освіти Михайло Вінницький озвучив деталі. Дозвіл на виїзд з України можуть надати чоловікам віком 18-22 років. Головна умова – громадяни повинні бути в інших країнах виключно для навчання.

Є ймовірність, що перетнути кордон можна буде лише для обміну студентів українських та західних вишів. Наразі така можливість обговорюється.

За словами Вінницького, дозвіл на виїзд буде обмежений за строками. Є варіант отримати його лише на один семестр. Це дозволить повчитися в університеті Європи в ході здобуття ступеня бакалавра.

“Тим більше, що зараз є багато можливостей від університетів наших партнерів, які відчинили свої двері українським студентам та зацікавлені в тому, щоб наші студенти на один семестр поїхали та повчилися”, – пояснив чиновник.

Наразі остаточного рішення щодо виїзду студентів не прийнято. Влада розглядає різні можливості надати їм таке право виїзду.

Михайло Вінницький також заявив, що студентам, які навчаються в українських вишах, але виїхали за кордон, перестануть сплачувати стипендії. Це дозволить заощадити кошти для тих, хто залишився здобувати освіту на Батьківщині:

“Ми повинні допомогти студентам, які залишилися в країні, які будують її разом з нами. Стипендія академічна якраз для того, щоб вони мали змогу отримати ті знання, які потрібні їм для перемоги України та після неї”.

Читайте також  Для військовозобов’язаних українців зміняться правила перетину кордону

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.