“Маємо лише 3-4 місяці”: секретар РНБО натякнув на різку активізацію мобілізації в Україні

Після березневих “виборів президента” авторитарний режим в росії остаточно “зацементується”, і кремль розгорне на повну потужність свій військовий потенціал, не озираючись на суспільну думку в самій росії. Україна та світ мають не більше чотирьох місяців на підготовку до цього.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у своєму виступі на міжнародному безпековому форумі в Канаді, пише УНІАН.

“Стратегічні цілі росії є абсолютно протилежними українським. Це знищення держави Україна та поглинання українського етносу в рамках “руського миру”. кремль не збирається відмовлятися від цієї мети, готується до тривалої війни”, – зазначив він.

За словами Данілова, росія змогла адаптуватися до війни та західних санкцій і зараз активно вливає кошти у свій ВПК. Секретар РНБО наголосив, що росія виявилась стійкішою до західних санкцій, ніж очікувалось, і її економіка поступово переходить на воєнні рейки.

“Президентські вибори в РФ 17 березня 2024 року – знакова дата для кремля. Після чергової інтронізації путіна відбудеться цементування режиму, по суті руки будуть розв’язані. (…) Можлива тотальна мобілізація після президентських виборів 2024 року. (…) Тому в України та світової спільноти є 3-4 місяці для відповідної підготовки”, – зазначив посадовець.

Данілов наголосив, що майбутнє росії є “туманним”, але у своєму нинішньому “імперському вигляді” вона становить загрозу для сусідів, Європи та світового порядку загалом.

“Ми вважаємо, що найбільш ефективним способом унеможливлення повторної агресії є контрольована декомпозиція Росії на декілька частин. Адже розпад росії автоматично призведе до демонтажу путінського режиму, десуверенізації РФ, а також її денуклеаризації і демілітаризації”, – наголосив Данілов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.