В Україні змінюються правила призначення субсидії: з’явилися роз’яснення

Уряд спростив механізм отримання субсидій громадянами. Тепер призначення субсидії відбуватиметься за новими правилами. В основі лежатиме декларативний принцип.

В Україні змінюються правила призначення субсидії: з’явилися роз’яснення – today.ua
Що це означає, роз’яснив у своєму Telegram-каналі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабмін віддав призначення субсидій повністю Пенсійному фонду. Тобто тепер він не лише розпоряджатиметься грошима, а й надаватиме громадянам субсидії на оплату комунальних послуг. Причому все це відбуватиметься на підставі декларації, поданої претендентом на субсидію.

Пенсійний фонд сам зіставлятиме дані декларації: адреси потенційних одержувачів, отримувані ними комунальні послуги, а також доходи членів сім’ї. Досі цей механізм був складнішим для одержувачів субсидії. Однак тепер для них усе буде набагато простіше.

“Надано Пенсійному фонду України можливість призначати житлові субсидії громадянам за декларативним принципом на вказану у спрощеній заяві про призначення та надання житлової субсидії адресу домогосподарства”, – повідомляє Тарас Мельничук.

В Україні змінюються правила призначення субсидії: з’явилися роз’яснення

Досі процедуру ідентифікації житлово-комунальних послуг з адресою заявника здійснювали постачальники цих комунальних послуг. Тепер це все централізовано здійснюватиметься Пенсійним фондом.

Таким чином, претендентам на субсидію не потрібно буде збирати жодних довідок, бігати інстанціями та вистоювати в чергах. Усі відомості за них зберуть та ухвалять рішення щодо надання субсидії, а також її розмір.

Звичайно, все це стало можливим завдяки діджіталізації процесу. Тепер усі необхідні відомості про отримувачів субсидії Пенсійний фонд бере із державних електронних реєстрів. Це стократно спрощує і скорочує процедуру звіряння даних.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.