Буде обов’язково для всіх: через війну вводять нове правило щодо роботи

Депутати готують масштабне нововведення для українців
У парламенті зареєстрували законопроект №10261, який гарантує право ветеранам війни, зокрема особам з інвалідністю на працевлаштування. Автор документа – член аграрного комітету, нардеп від партії “За майбутнє” Сергій Лабазюк.

За його словами, за даними Мінветеранів, кількість учасників війни становить понад 176 тис. осіб, учасників бойових дій – понад 493 тис. осіб, осіб з інвалідністю внаслідок війни – понад 68 тис. осіб.

“Будемо відверті – цифри зростатимуть. Але найважливіше – більшість цих людей працездатні і бажають соціалізуватися. Наше завдання як соціально відповідального суспільства, бізнесу, підприємництва забезпечити їм таку можливість. Тим більше, що ветерани війни мають ту спеціалізацію, яка зараз дефіцитна через мобілізацію – водії, електромонтери, слюсарі, машиністи та ін. Це особливо важливо для агросектору, переробної промисловості, металургії тощо”, – наголосив депутат.

Він додав, що ця ініціатива враховує реальні можливості українських підприємців і не зіткне їх зі штучними проблемами. Пропонується встановити норматив робочих місць для ветеранів у розмірі 2% від штату та збільшити норму робочих місць для осіб з інвалідністю (включають та осіб з інвалідністю внаслідок війни) з 4% до 5%.

Сергій Лабазюк також додав, що нещодавно у Раді зареєстрували проект закону № 10185 для стимулювання дотримання агробізнесом вимог щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема внаслідок війни.

“Сьогодні свідомий агробізнес підтримує політику інклюзивності та дотримується відповідного законодавства, а держава зі свого боку підтримує його. У проекті закону номера 10185 ми пропонуємо встановити норму працевлаштування осіб з інвалідністю – 4% відсотка від кількості штату. воно буде упускати можливість – резюмував народ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.