А пенсія була така близько: вже з 2024 року правила виходу на “відпочинок” змінять, що не світить українцям

Вимоги для виходу на пенсію у 2024 році посилять
Відомо, що для виходу в Україні на заслужений відпочинок у 60 років чоловікам та жінкам потрібно мати потрібну кількість страхового стажу. У 2024 році цей показник підвищать на 12 місяців згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Так, наступного року 60-річним українцям потрібно буде мати не менше 31 року страхового стажу. У такому разі, можна буде оформити пенсію та чекати на призначення виплат.

Якщо ж накопичилося від 21 до 31 року стажу, тоді вихід на пенсію можливий, коли людині виповниться 63 роки. У разі, якщо людина не матиме такої кількості стажу, соціальна пенсія світить лише з 65 років, коли вже потрібно від 15 до 21 року стажу.

Варто знати, що підвищення страхового стажу з кожним роком на 12 місяців триватиме в Україні наступні 4 роки. У 2028 році вихід на пенсію стане можливим лише за наявності мінімум 35 років стажу.

Зазначається, що ще 2017 року тодішній уряд України ввів такі зміни й не підозрював, що на Україну чекає спочатку коронавірус, через який багато хто залишився без роботи, а потім повномасштабне російське військове вторгнення, що теж вдарило на зайнятість населення.

Ще кілька років тому експерти говорили про те, що українцям у майбутньому буде складно виконати такі вимоги щодо стажу для виходу на пенсію.

Але варто пам’ятати, що в країні запровадили добровільну сплату внесків до ПФУ, щоб українці, які офіційно не мають роботи, все ж таки могли накопичити собі стаж.

Розмір внеску становить 22% від мінімальної заробітної плати в Україні. Нині цей розмір становить 6700 грн, отже податок – 1474 грн.

Читайте також  В Україні зміниться тривалість відпусток для всіх, а трудові книжки більше не знадобляться

При цьому українці, які отримували мінімальну зарплату, можуть розраховувати на мінімальну пенсію. Цей розмір зараз становить лише 2093 грн., а з 1 січня 2024 року стане 2361 грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.